Start Wilgen

Beste ouders/verzorgers,

Wat is de eerste week voorbij gevlogen! Je zou verwachten dat je weer erg moet wennen na 6 weken zomervakantie, maar deze Wilgen wisten nog zoveel!

In de eerste weken na de zomervakantie is het belangrijk om extra tijd te besteden aan de groepsvorming, dat noemen we de Gouden Weken. Dit doen we in de klas door middel van het vormen van de groepswet, het vullen van de regenboogtas (daarover later meer), (kennismakings)spelletjes en het herhalen van de regels en afspraken.

De groepswet die we samen hebben opgesteld en ook de vormgeving hebben we samen bedacht kunt u vinden tussen de foto’s in dit bericht.

Dan wat meer over de regenboogtas, misschien heeft u er al iets van gemerkt/ gehoord. Elke dag gaat de regenboogtas met iemand mee naar huis, maar bijna niemand weet met wie. Als je er dan achter komt dat je de regenboogtas hebt, mag je deze vullen met spulletjes. Spulletjes die iets meer vertellen over jou. Zo had iemand bijvoorbeeld een rekenmachine omdat ze van werken houdt en had iemand anders stiften omdat hij zo van kleuren houdt. Je mag zelf bepalen wat je erin stopt en hoeveel je erin stopt. Hoewel, we waren het er toch wel met elkaar over eens dat een huisdier in de regenboogtas niet zo’n goed idee zou zijn. Op school worden alle spulletjes uit de tas gehaald en dan mogen de kinderen raden van wie ze denken dat de tas is. ‘Ik denk dat de tas van …. is omdat ….. en de kinderen komen dan met hele goed bedachte argumenten. Wanneer alle kinderen die een vinger in de lucht hadden om te raden geweest zijn trommelen we op onze benen en zeggen…. Van…. Wie…. Is …. De- …. Ze….. tas?! En dan gaat de eigenaar van de spulletjes opstaan (dit is echt een magisch moment en hebben we voor u gefilmd 😊; hopelijk lukt het met het versturen op Kwieb in het volgende bericht)

Je zou verwachten dat we deze week dan helemaal geen tijd meer over hebben gehad om te werken, maar dat is niet het geval. We hebben allemaal eigenlijk al heel hard gewerkt; met rekenen op de Snappet, met taal in ons Alles Apart werkboek, een vrije tekst schrijven over de vakantie, sterren behalen in het programma Spellingmol en Werkwoordenpaard, schrijven in ons schrijfschrift, lezen in nieuw uitgekozen leesboeken, taken verdelen en taken uitvoeren. Ik ben echt ongelooflijk trots op wat de Wilgen deze week allemaal al aan werk hebben verzet! Ow en voor het werken op de Chromebooks hebben de kinderen weer hun koptelefoon/ oortjes nodig. Mocht u deze nog thuis hebben liggen, zou u deze dan weer mee willen geven aan uw zoon/ dochter?

Ook ontvangen we graag weer alle Portfolio mappen op school. We hebben een prachtig plekje bovenop de kast en gaan vanaf volgende week af en toe weer wat in de map toevoegen, zodat dit een map wordt van de kinderen zelf waar ze door het jaar heen ook dingen in kunnen stoppen.

Hopelijk zie ik u allen volgende week dinsdag op de stamgroepavond. Ik zal mijzelf dan nog even voorstellen, wat vertellen over kamp, over waar we in de Wilgen de dagen/ weken mee vullen. De avond start om 19:00 uur en zal duren tot 19:45 uur, graag tot dan!

Lieve groetjes de Wilgen en juf Jannie

IMG_2777 IMG_2777
IMG_2816 IMG_2816
IMG_2806 IMG_2806
IMG_2812 IMG_2812