De Verrekijker heeft een strijkersklas: alle kinderen van de groepen 6 en 7 leren een strijkinstrument bespelen. Ze mogen kiezen uit een viool, altviool of cello.

Wekelijks komen 3 vakdocenten van het Huis der Kunsten ‘Triade’ uit Den Helder de kinderen een uur klassikaal lesgeven. Ze krijgen les in algemene muzikale vorming en leren een strijkinstrument bespelen. Dit tweejarige traject is een initiatief van Triade. Het is nu de tweede keer dat dit traject het nieuwe schooljaar van weer start gaat. De voorgaande twee schooljaren waren een groot succes. Voor Triade en De Verrekijker reden genoeg om deze unieke samenwerking voort te zetten.
De instrumenten worden door Triade in bruikleen afgestaan aan de school. De kinderen nemen ze mee naar huis om daar te oefenen voor de les van de volgende week. Voordat de instrumenten worden bespeeld, geven de vakdocenten 4 lessen algemene muzikale vorming.
In de wekelijkse lessen van de strijkersklas leren de kinderen niet alleen een strijkinstrument bespelen, maar komen vooral ook groepsprocessen en groepsdynamica aan de orde. Leren samenspelen, luisteren naar elkaar, elkaar waarderen en respecteren zijn daarbij vaardigheden die passen binnen ons Jenaplanonderwijs.
Regelmatig treedt de strijkersklas op om hun vorderingen te laten horen. Er wordt niet alleen opgetreden in de school, bijvoorbeeld bij vieringen, maar ook bij evenementen van Triade.
Voor de kinderen zijn er geen kosten aan deze activiteit verbonden.