Welkom bij de Sterrekijkers

 

Wij vinden het belangrijk dat kinderen zich welkom en thuis voelen en dat begint elke ochtend met een persoonlijke begroeting. We starten de dag met een kring waarin we elkaar begroeten en liedjes met elkaar zingen. Na de kring mogen de kinderen zelf kiezen in welke hoek ze willen spelen. De leidsters spelen regelmatig (in kleine groepjes) in de hoeken mee. Hierdoor kunnen de kinderen van elkaar leren maar ook van de leidsters. Ook doen we gezamenlijke activiteiten zoals o.a. broodjes bakken, fruit eten, thee drinken, knutselen, muziek maken, lezen, spelletjes doen.

In de klas hebben we een bouwhoek, huishoek, winkeltje, poppenhuis, puzzelhoek, verfhoek, leeshoek en ook een grote tafel waar de kinderen aan kunnen knutselen.

Wij werken zo natuurlijk mogelijk. Denk hierbij aan: gezond eten, houten speelgoed en we werken vaak met echte voorwerpen. Ook is er veel aandacht voor wat ieder seizoen te bieden heeft. Dit doen we aan de hand van liedjes, een knutsel, verhaaltjes, maar ook materialen uit de natuur zelf.

Het lokaal is sfeervol ingericht d.m.v. sfeerlichten en lichte kleuren. Zo creëren we ook een rustige omgeving voor de kinderen.

Buiten het lokaal is een eigen tuin gelegen waar we met de kinderen buiten spelen. Het is een mooie natuurlijke omgeving met veel bomen. In de tuin hebben we onze eigen appelboom, perenboom en pruimenboom. Er is een paadje waar de kinderen over kunnen wandelen of met rijdend materiaal overheen kunnen rijden. En er is een zandbak aanwezig waar kinderen heerlijk met zand kunnen spelen.

Op peuterschool De Sterrekijkers gebruiken we met taalstimuleringsprogramma Puk en Ko. Hierbij werken we uit thema’s met onderwerpen die dicht bij het kind staan (ziek zijn, eten, het weer etc.). Omdat we met Puk en Ko werken geeft dat structuur aan de dag. Dat maakt het voor de kinderen duidelijk en dit zorgt voor een vertrouwde, veilige en stimulerende leeromgeving.

Openingstijden

Maandag

8.30 - 12.00 uur of 8.30 - 13.45 uur

Dinsdag

8.30 - 12.00 uur of 8.30 - 13.45 uur

Woensdag

8.30 - 12.00 uur

Donderdag

8.30 - 12.00 uur of 8.30 - 13.45 uur

Vrijdag

gesloten