Welkom bij de Hazelaars

 

“De Hazelaars” bestaat uit groep 6, 7 en 8. 

In het begin van het schooljaar gaan we op kamp en eigenlijk merk je al meteen de week na kamp , dat er iets is veranderd ; de groep is “eigen”  met elkaar geworden! Misschien komt het wel door het spannende nachtspel, waar veel getroost wordt en verteld dat het allemaal wel goed komt. 

Het samenwerken , rekening houden met elkaar, zorgt er ook voor dat de zorg voor de jongere kinderen tijdens gezamenlijke activiteiten vanzelfsprekend is. 

Ik vind het altijd mooi om te zien , wanneer de 6e en 7e jaars vol ontzag naar de 8e jaars kijken , wanneer zij een belangrijke toets voor het Voortgezet onderwijs moeten maken.   

Wanneer de 8e jaars in januari met het oefenen voor de musical beginnen, zie je de 7e jaars denken: “wij volgend jaar!” 

De 6e en 7e jaars maken tijdens dit oefenen een prachtig plakboek voor iedere 8e jaars vol complimenten, zelfportretten, gedichten en tekeningen.  Ze zijn er trots op en de 8e jaars zijn er ieder jaar weer erg blij mee.  ( Uiteraard zoeken ze eerst de bladzijdes met complimenten op. ) 

Wanneer er aan het eind van het jaar wordt uitgezwaaid is er gemis , maar ook het heerlijke vooruitzicht van het volgende jaar 7e en 8e jaars te mogen zijn . 

We beginnen ieder jaar met een beetje wennen aan elkaar, maar al heel snel is het alsof we altijd al bij elkaar zijn geweest als oudste groep. 

">Strijkersklas