Welkom bij de Hazelaars

 

“De Hazelaars” bestaat uit groep 6, 7 en 8.

In “normale tijden” gaan wij aan het begin van het jaar op kamp en eigenlijk merk je al meteen de week na kamp dat er iets is veranderd; de groep is nog meer “eigen” met elkaar geworden! Misschien komt het wel door het spannende nachtspel, waar wanneer het net iets te spannend wordt, door de oudere kinderen getroost wordt en verteld dat het allemaal wel goed komt.

Dit jaar kon het traditionele kamp door de Corona maatregelen niet doorgaan en hebben wij het kamp op school gevierd, uiteraard met een spannend avondspel en waren de kinderen ook dit jaar enthousiast.

Het samenwerken, rekening houden met elkaar, maakt dat de zorg voor de jongere kinderen tijdens gezamenlijke activiteiten vanzelfsprekend is.

In het voorjaar mogen de Hazelaars voor de derde keer meezingen in De KinderMattheus. Bij de start van dit project wordt er door sommige kinderen met scepsis naar de oefeningen gekeken, maar wanneer zij op de uitvoering meezingen met een professioneel orkest en zangers, zijn ook zij apetrots!

Ik vind het altijd mooi om te zien hoe de 6e en 7e jaars vol ontzag naar de 8e jaars kijken wanneer zij een belangrijke toets voor het Voortgezet onderwijs moeten maken en wanneer de 8e jaars in januari met het oefenen van de musical beginnen, zie je de 7ej aars denken:

“Wij volgend jaar!”

De kinderen maken tijdens dit oefenen een prachtig plakboek voor iedere 8e jaars vol complimenten, zelfportretten, gedichten en tekeningen.  Ze zijn er trots op en de 8e jaars zijn er ieder jaar weer erg blij mee.  (Uiteraard zoeken ze eerst de bladzijdes met complimenten op)

Wanneer er aan het eind van het jaar wordt uitgezwaaid is er gemis, maar ook het heerlijke vooruitzicht van het volgende jaar 7e en 8e jaars te mogen zijn.

We beginnen ieder jaar met een beetje wennen aan elkaar, maar al heel snel is het alsof we altijd al bij elkaar zijn geweest als oudste groep!!!